Egészséges és finom ételek
különleges étrendekhez!

12november
2015

A cukorfüggőség

Ma már rengeteg forrásból hallhatjuk, hogy a cukor káros az egészségünkre, de azt csak kevesen tudják, hogy mennyire…A legtöbb ember úgy gondol rá, mint üres kalóriára, ami hizlal, és roncsolja a fogakat, de ennél nem mennek messzebb. A gond az, hogy itt sokkal többről van szó, ugyanis a cukor messze nem „csak” üres kalória.

Részletek
12november
2015

A quinoa

A quinoa egy dél-amerikai gabonaféle, a paraj és a cékla családjába tartozó növény. Az inkák a Magok Anyjának tartották, Peruban és Bolíviában termesztik elsősorban.

Részletek
09november
2015

A mandula

Ha diétázunk, fogyni szeretnénk, sokszor csak rejtett zsiradékként gondolunk a különféle olajos magvakra, és száműzzük az étrendünkből, pedig ezek az apró finomságok felbecsülhetetlen értéket jelentenek szervezetünk számára. A napraforgómag, a törökmogyoró, a tökmag, a mandula, vagy akár a szezámmag nagyon egészséges, nem véletlen, hogy az olajos magvakból hidegen sajtolt zsírok (mint a mogyoróolaj, szezámolaj vagy a tökmagolaj) esszenciális zsírsavakban gazdagok, és ajánlott a fogyasztásuk.

Részletek