Egészséges és finom ételek
különleges étrendekhez!

Gyakran Ismételt Kérdések (GY.I.K.)

Profilom

Mit tartalmaz a profilom?

A Profilodban minden olyan információ megtalálható, amely megmutatja melyek a kedvenc ételeid, milyen összetevőkre vagy allergiás, illetve minden adatot, ami a szállítással, a fizetéssel és a rendeléseiddel kapcsolatos. Ezen kívül itt tudod módosítani(Ételeim menüpont) vagy lemondani(Megrendeléseim menüpont) is a rendelésedet.

Mikor tudom beállítani a profilom?

Profilod alapadatait a regisztráció során állíthatod be, az ételekre és az automatikus rendelésre vonatkozó részleteket pedig akár a regisztráció folyamata alatt, de akár akkor is, amikor az automatikus rendelést engedélyezed. Később a Profilom menüpontban tudod módosítani beállításaidat.

Mire jó az ajándékdoboz?

Itt meglepheted szeretteidet egy ajándék vacsoradobozzal. Azt is meg tudod határozni, hogy milyen összetevőket ne tartalmazzon az adott étel, így biztosan a legmegfelelőbb finomságot visszük ki a megajándékozottnak. A fizetés ugyanúgy zajlik, mintha magadnak rendelnél, így a meglepetés garantált.


Automatikus rendelés

Mit jelent az automatikus rendelés, és miért jó ez nekem?

A DietBox minden esetben az ügyfelei kényelmét tartja szem előtt, éppen ezért, ha Te élsz ezzel a lehetőséggel, akkor az első rendelést követően minden hozzád fűződő beállítást megjegyzünk. Az információk alapján összeállítjuk neked az ételeket minden héten, így nem kell külön időt eltöltened a weboldalon a rendeléssel. A dobozod, mely ezeknek az ételeknek az összes szükséges alapanyagát tartalmazza, az általad beállított szállítási napon/napokon érkezik meg hozzád. Így csakis akkor kell felkeresned a weboldalunkat, ha az összeállításunkon, vagy egyéb adatokon (szállítási nap, ételpreferenciák, allergia, fizetési adatok, stb.) változtatnál.

Mi alapján jelöl ki nekem a rendszer ételeket?

A Profilodban az általad beállításra került ételpreferenciáid alapján ajánlunk neked ételeket. Arra törekszünk, hogy ezek olyan ételek legyenek, melyek a legjobban illeszkednek az ízlésedhez és ezáltal egész héten ne is kelljen időt tölteni az oldalon, csak otthon hátradőlve várni, hogy megérkezzen a dobozod.

Honnan tudom, hogy melyik recepteket kapom meg?

Természetesen minden héten küldünk neked egy email-t azokról az ételekről, melyeket a rendszer kiválasztott számodra. Így még bőven lesz időd arra is, hogy ezeken változtass, amennyiben nem találod megfelelőnek a kiválasztott ételeket.

Hogyan tudom visszamondani ezt a szolgáltatást?

Az Automatikus rendelés szolgáltatást könnyedén vissza is mondhatod. A Profilom menüpontban válaszd ki az Automatikus rendelés felfüggesztése fület, itt gyorsan és egyszerűen visszaállíthatod ezt a lehetőséget. Mindaddig nem érkezik új doboz, amíg újra aktívvá nem teszed az automatikus kiszállítást. Ezt pedig ugyan itt tudod megtenni az Automatikus rendelés engedélyezése gombra kattintva.

Mi történik akkor, ha át szeretnék ugrani egy, esetleg több hetet?

Profilom menüpont alatt található Szállítási napok fülön egy kattintással annyi hetet ugorhatsz át, amennyit csak szeretnél. Ugyanilyen egyszerűen vissza is állíthatod a hét kihagyását.

Maximum hány hetet tudok átugrani?

Akár több, egymást követő hetet is át tudsz ugrani.

Kötelező "előfizetnem" a szolgáltatásra vagy adhatok le egyszeri rendelést?

Természetesen leadhatsz egyszeri rendelést is. A rendelés leadása során eldöntheted, hogy egyszeri rendelést adsz le, vagy feliratkozol a szolgáltatásra.

Miért rugalmas az automatikus rendelés?

Teljesen rugalmasan kezeljük a Profilodat, így lehetőség van arra is, hogy átugorj egy, vagy akár több olyan hetet is melyeken nem szeretnél csomagot kapni. Olyan esetekben például, amikor külföldre szólít a munkád, vagy nyaralás miatt vagy távol. Amennyiben hosszabb ideig nem kívánod igénybe venni a szolgáltatásunkat, úgy nagyon egyszerűen és gyorsan szüneteltetni is tudod a Profilod. Arra nagyon figyelj, hogy ha bármin változtatnál, vagy szüneteltetnéd a Profilod, azt a rendelés lezárása előtt tedd meg. Vagyis a szerdai kiszállításon hétfő 12h-ig, pénteki kiszállításon szerda 12h-ig tudsz módosítani. Amikor úgy döntesz, hogy ismét velünk szeretnéd elkészíteni a vacsorát ugyanilyen gyorsan és könnyedén újra aktiválhatod azt. Mi teljes mértékben ügyfeleink elégedettségére és kényelmére törekszünk.

Milyen kötelezettséggel jár?

Semmilyen kötelezettséggel nem jár. Sem pénzben, sem időben. Nincs havi díj, kizárólag a heti rendelés összege kerül levonásra. Akkor szünetelteted a Profilod, vagy csak egyszerűen ugrasz át egy hetet, amikor csak szeretnéd. Nincs semmiféle hosszas folyamat és keresztkérdés. Csupán néhány kattintás és már kész is. Ugyanilyen gyorsan újra is aktiválhatod a Profilod.


Receptek és alapanyagok

Milyen recepteket találhatsz nálunk?

A DietBox kifejezetten az egészségtudatos életmód támogatója, így nálunk a legkülönbözőbb étrendeknek, diétáknak megfelelő vacsoradobozok is megtalálhatóak. Rendelhetsz paleo, vegetáriánus, laktózmentes, gluténmentes és diétás ételeket, valamint egészséges alapanyagokból készülő édességeket is találsz az oldalon.

Feltüntetitek az ételek tápanyag és kalóriatartalmát?

Minden fontos információt megtalálsz az adott étel részleteiben. Feltüntetjük, hogy egy adag ételben mennyi a kalória, szénhidrát, zsír, és fehérje.

Mennyi idő alatt tudok elkészíteni egy ételt?

Kifejezetten az a célunk, hogy ételeinket a lehető leggyorsabban el lehessen készíteni. Ehhez nagyon nagy segítséget jelent a képekkel illusztrált, könnyen követhető receptkártya, illetve az, hogy az alapanyagokat már előkészítve szállítjuk. Ezen kívül úgy állítjuk össze a recepteket, hogy bár lehet, hogy elsőre nehéznek és hosszadalmasnak tűnik az elkészítése, valójában – ételtől valamint főzésben való jártasságunktól függően – 20 és 45 perc közé tehető az elkészítési idő.

Milyen alapanyagokat tartalmaz a doboz?

Az ételek hozzávalói kizárólag a legjobb beszállítóktól, termelőktől érkeznek, így azok minősége kifogástalan. Legfontosabb küldetésünk az egészséges táplálkozás, ennek alapja pedig, hogy tökéletes minőségű alapanyagokkal dolgozzunk a főzés során.

Hány ételhez szükséges alapanyag van egy dobozban?

Egy doboz minimum 2 főre való ételt tartalmaz, így minimum 2 főnyi alapanyagot tartalmaz egy-egy doboz. Az alapanyagokon kívül dobozban található az adott ételhez/ételekhez tartozó jól követhető receptkártya, hogy gyorsan és magabiztosan készíthesd el az ételeket.

Meddig marad friss a kiszállított alapanyag?

Vannak olyan ételek, mint például a halas ételek, melyeket célszerű elsőként elkészíteni, de mivel mi raktáron nem tartunk se zöldségeket, se húsokat, halakat, hanem csakis friss alapanyagokat szállítunk ki, így azok 3-4 napig is frissek maradnak megfelelő körülmények között tárolva.

Meg kell mosnom az alapanyagokat?

Mivel az egyes hozzávalókat természetes viasz réteg borítja , amely fontos azoknak az eltarthatóságuk szempontjából így az otthoni mosást, tisztítást javasoljuk .

Mi az, ami legyen otthon?

Az étel elkészítéséhez szükséges összes alapanyagot megtalálod a dobozban, egészen az olyan apróságokig, mint só vagy bors. Az főzéshez speciális eszközökre nincs szükséged, de alapvető konyhai felszerelésekre igen.


Rendelés

Hol tudom módosítani vagy lemondani a rendelésemet?

Rendelést módosítani vagy lemondani a szerdai kiszállítási nap esetén hétfő 12 óráig, pénteki kiszállítási nap esetén szerda 12 óráig lehetséges. A Profilom menüpont Ételeim fül alatt meg tudod nézni, hogy mit rendeltél eddig, és ott tudod ezt módosítani is. A Profilom menüpont Megrendeléseim fül alatt pedig lemondhatod az addigi rendeléseidet.

Hány ételt tudok egyszerre rendelni?

Egy szállítási napra minimum 1 féle ételt tudsz megrendelni. A rendelés leadásánál egyszerre akár több szállítási napra (szerda és péntek) is tudsz rendelést leadni. Nincs felső határ, akármennyi ételt rendelhetsz egy napra.

Csak különböző ételeket rendelhetek?

Nem csak különböző recepteket választhatsz. Amennyiben úgy gondolod, hogy valamelyik receptünket többször is elkészítenéd a héten, akkor van lehetőség egy adott ételt kétszer, vagy többször is betenni a dobozba.

Minimum hány főre tudok rendelni?

Minimum 2 főre szállítunk ki ételekhez alapanyagokat. Mivel szerettük volna, hogy az ételekhez minél pontosabb instrukciókat adhassunk, alapvetően 2 főre adunk meg mindent, így találod meg a receptkártyán és a honlapon is az információkat. Ha esetleg egyedül rendelnél, ne aggódj. Ételed a következő nap is biztonságosan elfogyaszthatod.

Mi van akkor, ha változtatni szeretnék a rendelésemen, de már lezárult a heti rendelés?

Ilyen esetben sajnos nem tudunk módosítani a leadott rendelésen.

Meddig tudok rendelést leadni? Vagy azon módosítani?

Rendelést leadni az aktuális heti ételeink oldalunkon való megjelenésétől (adott hetet megelőző hét szerda 12 óra), a rendelés lezárásáig lehetséges. Ez szerdai kiszállítási nap esetén hétfő 12 óra, pénteki kiszállítási nap esetén szerda 12 óra.

Mikor tudok rendelni a következő hétre?

A következő heti ételek az aktuális hétre leadható rendelések lezárása után, azaz minden szerda 12 óra után rendelhetőek. Így ezen a héten szerda 12 óra után tudsz jövő hétre először rendelni, akár következő szerdára, akár péntekre szeretnél.


Szállítás

Hova szállítotok?

Jelenleg Budapest teljes területén és Pest megye bizonyos részeibe szállítunk. A rendelés leadásánál az irányítószámod alapján ellenőrizzük az elérhetőséget. Ha hozzád még nem szállítunk ne búsúlj, az újabb szállítási területekről folyamatosan értesítünk.

Mennyibe kerül a kiszállítás?

A kiszállítás teljesen ingyenes és garantáltan az is fog maradni. Ha a szállítás időpontjában mégsem vagy otthon, dobozodat a szomszédod, ismerősöd is át tudja venni. Azt is kérheted, hogy tegyük le valahol (ajtó elé, bokor mögé, lábtörlő alá ), ha azt biztonságosnak találod. A dobozok úgy vannak kialakítva, hogy a kiszállítástól számított 1-2 óra elteltével is megtartják azt a hőmérsékletet, ami szükséges az alapanyagok frissességének megőrzéséhez. Azt követően mindenképp hűtőbe kell tenni a doboz tartalmát.

Mikor érkezik meg a csomagom?

A csomagod akkor érkezik meg, amikor az neked a legmegfelelőbb. A regisztráció során a profilod is beállításra kerül. Itt tudod megadni a számodra legoptimálisabb időpontot a dobozod átvételére. Ez szerdán és pénteken délelőtt 08-12, vagy délután 16-20 óra közötti intervallumban lehetséges.

Szállítás alatt frissek maradnak az alapanyagok?

A kiválasztott ételeidhez az alapanyagokat egy dobozban, hűtőkocsiban kerül kiszállításra, így a doboz tartalma a lehető legfrissebben kerül hozzád.

Mi történik akkor, ha nem vagyok otthon a kiszállítás idején?

A regisztráció során a profilod beállításánál érdemes kitölteni az „információ a doboz elhelyezéséről” részt. Itt megadhatod egy kedves szomszéd, ismerős, barát, vagy bárki nevét akiben megbízol és átveheti a csomagod. De olyan helyet is megjelölhetsz (ajtó előtt, bokor alatt), melyet biztonságosnak találsz. Az alapanyagok a doboz kialakítása miatt frissek maradnak a csomag lerakásától számított 1-2 óra múlva is. Ezt követően célszerű hűtőbe tenni a doboz tartalmát.

Vissza tudom küldeni a csomagot?

A dobozokat nem lehet visszaküldeni.

Meg tudom változtatni a már beállított szállítási címet?

Természetesen. Ezt a profilom menü rész alatt bármikor könnyedén megteheted

Meg tudom változtatni a csomag érkezésének idejét?

Igen. Az, hogy mikor szeretnéd megkapni a dobozod csak rajtad múlik. Ezen a rendelés lezárásáig bármikor meg is tudod változtatni.


Fizetés

Mennyibe kerül egy étel?

Egy adag, garantáltan egészséges alapanyagokból készült étel ára 1490 Ft és 1990 Ft között mozog. Ez tartalmazza a legjobb minőségű, friss és sok esetben különleges alapanyagokat azokhoz az ételekhez, melyeket kiküldünk neked, illetve egy nagyon jól követhető, képekkel is illusztrált receptkártyát. A házhoz szállítás ingyenes.

Hogyan fizetek az első dobozomért?

Első dobozodat az ételek kiválasztását követően egyszerűen a webshop-on keresztül tudod kifizetni. Fizetés kizárólag kártyán lehetséges, előrefizetéssel. Fontos tudnod, hogy a rendelésed leadásánál csak a kártyát ellenőrizzük egy 10 Ft-os tranzakcióval, melyet visszatérítünk számodra. A tényleges kifizetés a rendelés lezárásakor történik, így addig bármikor módosíthatod is a rendelésedet. Kiszállításnál már sem bankkártyát sem készpénzt nem áll módunkban elfogadni.

Hogyan fizetek, ha minden héten folyamatosan szeretnék dobozt kapni?

A DietBox azt a célt szolgálja, hogy a lehető legtöbb kényelmet biztosítsa ügyfeleinek, amikor a főzésről van szó, hogy valóban csak a főzés öröme és élménye maradjon. Éppen ezért létrehoztuk az „automatikus rendelés” szolgáltatást, ebben az esetben az első fizetést követően csak akkor kell újra feljönnöd az oldalra, ha valamin változtatni szeretnél. A rendelési összeg a rendelés lezárásakor a rendszer által automatikusan levonásra kerül, és a profilod beállítása alapján pedig érkeznek azok a receptek, melyek a legjobban megfelelnek az ízlésednek.

Hogyan kapok számlát?

Rendszerünk a rendelések lezárásakor, a fizetés után automatikus megküldi a számlát számodra a megadott e-mail címedre. A számla hiteles és minden tekintetben megfelel a vonatkozó előírásoknak.


Dokumentumok

Adatvédelmi Szabályzat

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT I. Általános rendelkezések Az adatkezelő adatai: Név: KitchenBox Hungary Kft.(a továbbiakban: Társaság) Cégjegyzékszám: 15-09-083204 Székhely: 4484 Ibrány, Hősök tere 2-4. Fióktelep: 1138 Budapest, Révész. utca 27. Adószám: 14994898-2-41 Képviselő: Együd Barbara ügyvezető (a továbbiakban Társaság), mint adatkezelő. A www.dietbox.hu weboldalon (a továbbiakban: Honlap) történő regisztrációval, valamennyi felhasználó (a továbbiakban: Felhasználó) hozzájárul, hogy személyes adatai kezelésére a jelen Adatvédelmi Szabályzat rendelkezései szerint kerüljön sor. A Társaság számára különösen fontos, egyben elkötelezettség a Honlap regisztrált Felhasználói által a regisztráció során rendelkezésre bocsátott személyes adatok védelme. A Társaság, mint adatkezelő az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény előírásainak figyelembevételével, a jelen adatvédelmi szabályzattal tájékoztatja a Honlap Felhasználóit a működésével és a kizárólag regisztrációval elérhető szolgáltatásával kapcsolatban kezelt személyes adatokról, az adatkezelő személyéről és adatairól, a személyes adatok kezelésének céljáról, jogalapjáról és időtartamáról, a személyes adatok védelme érdekében tett szervezési és technikai intézkedéseiről, valamint a felhasználó jogai gyakorlásának módjáról és lehetőségeiről. A jelen adatvédelmi szabályzat a Honlapon található általános szerződési feltételek része, annak rendelkezéseivel együttesen értelmezendő. A jelen adatvédelmi szabályzat 2014. november 3. napján lép hatályba. II. Az adatvédelem alapfogalmai Adat: az információ megjelenési formája, azaz a tények, elképzelések nem értelmezett, de értelmezhető közlési formája. Információs önrendelkezési jog: az információs önrendelkezési jog a személyes adatok védelmét garantáló állampolgári alapjog. Tárgya a személyes adat. A személyes adat: e szabályzat alkalmazásában személyes adat a Felhasználóval kapcsolatba hozható adat – különösen a Felhasználó neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret –, valamint az adatból levonható, a Felhasználóra vonatkozó következtetés; Azonosító és leíró adatok: a Felhasználó egyediesítésére természetes vagy mesterséges azonosító adatok szolgálnak. Természetes azonosító adat különösen a Felhasználó neve, anyja neve, születési helye és ideje, lakóhelyének illetve tartózkodási helyének címe. Adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése. Adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki, vagy amely önállóan vagy másokkal együtt a személyes adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja. Adatmegjelölés: az adat azonosító jelzéssel ellátása, annak megkülönböztetése céljából. Adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy helyreállításuk többé nem lehetséges. Harmadik személy: olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely nem azonos a felhasználóval, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval. Hozzájárulás: a Felhasználó akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok - teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő - kezeléséhez. Nyilvánosságra hozatal: ha az adatot bárki számára hozzáférhetővé teszik. III. Az adatvédelem alapelvei A Társaság kizárólag a Felhasználó hozzájárulásával kezelhet személyes adatokat, melyeket a Felhasználó hozzájárulása nélkül – a jelen adatvédelmi szabályzatban foglaltakon túl – tilos harmadik személyek rendelkezésére bocsátani. A Társaság, mint adatkezelő a tevékenysége során mindent megtesz annak érdekében, hogy az adatkezelésre vonatkozó jogszabályok, valamint jelen szabályzat rendelkezései - így különösen az adatkezelés célhoz kötöttsége, mint alapelv - folyamatosan és maradéktalanul érvényesüljenek. A Társaság a regisztráció során megadott és a Honlapon keresztül a megrendeléssel megkötött szerződések létrejötte és teljesítése során birtokába kerülő adatokat, a jelen szabályzatban meghatározott célokhoz kötött módon kezeli. IV. Regisztráció A Honlapon igénybe vehető szolgáltatás előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztráció nélkül a Honlap megtekinthető, azonban a Honlapon keresztül elérhető szolgáltatás igénybevételére, vagyis rendelésre nincsen lehetőség. A regisztrációhoz és a megrendeléshez a következő adatok megadása szükséges: e-mail cím: név: szállítási cím: telefonszám: bankkártya adatok a külső szolgáltató partnernek: számlázási cím (amennyiben a szállítási címtől eltérő): A Társaság kizárólag a regisztrált Felhasználóinak az adatait kezeli. A Társaság különleges adatokat nem kezel. V. Az adatkezelés célja A Felhasználó személyes adatai kezelésének a célja, a Honlapon található szolgáltatás nyújtása és teljesítése, ennek keretében különösen a Felhasználó azonosítása; a Felhasználó nevének és lakcímének, a Honlapon található szolgáltatás teljesítése érdekében, a futárok rendelkezésére bocsátása; amennyiben a Felhasználó igényli, hírlevelek küldése; valamint a Felhasználóval való kapcsolattartás. VI. Az adatkezelés jogalapja A Honlap működésével és szolgáltatásával kapcsolatos adatkezelés során a személyes adatok felvétele és kezelése a Felhasználó önkéntes hozzájárulásán alapul. A Felhasználó a hozzájárulást a Honlapon történő regisztrációval adja meg. A felvett személyes adatokat törvény eltérő rendelkezésének hiányában a Társaság a rá vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése céljából, illetve saját vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából, ha ezen érdek érvényesítése a személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozásával arányban áll, további külön hozzájárulás nélkül, valamint a Felhasználó hozzájárulásának visszavonását követően is kezelheti. VII. Az adatkezelés időtartama Az adatkezelés határozatlan ideig, de legfeljebb az adatkezelés céljának megszűnéséig tart, kivéve, ha a Felhasználó megtiltja az adatok kezelését, vagy kéri az adatok kezelésének a megszüntetését. Az adatkezelés célja megszűnik, amennyiben a Felhasználó 2 éven keresztül szünetelteti a szolgáltatás igénybevételét. VIII. Az adatkezelés szabályai Az adatokat a Társaság, mint adatkezelő kezeli. Az adatokhoz a társaság ügyvezetője, valamint az ügyvezető által felhatalmazott munkavállalók (pl.: futárok) rendelkeznek hozzáféréssel, a szolgáltatás teljesítése érdekében. Amennyiben bármely hatóság megkeresi a Társaságot tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett, úgy a Társaság a megkereső szerv részére, amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte, a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges személyes adatokat rendelkezésre bocsátja. IX. Tájékoztatás A Felhasználó a Társaságtól bármikor tájékoztatást kérhet személyes adatainak kezeléséről az hello@kitchenbox.hu e-mail címen keresztül, így a Társaság által kezelt, illetőleg a Társaság által megbízott adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá – a Felhasználó személyes adatainak továbbítása esetén – az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről. A Társaság a tájékoztatási kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül, közérthető formában, a Felhasználó erre irányuló kérelmére írásban vagy elektronikus formában adja meg a kért tájékoztatást. A fenti tájékoztatás ingyenes, ha a tájékoztatást kérő ugyanabban az évben azonos adatkörre vonatkozóan tájékoztatási kérelmet a Társasághoz még nem nyújtott be. Egyéb esetekben költségtérítés kerül megállapításra, melynek mértéke 5.000,-Ft. A tájékoztatás megtagadása esetén a Társaság írásban közli a Felhasználóval, hogy a felvilágosítás megtagadására az Infotv. mely rendelkezése alapján került sor. A felvilágosítás megtagadása esetén a Társaság tájékoztatja a Felhasználót a bírósági jogorvoslat, valamint a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulás lehetőségéről. Az elutasított kérelmekről a Társaság a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot évente a tárgyévet követő január 31-ig értesíti. X. Az adatok helyesbítése, törlése, zárolása Adatváltozás vagy téves adatrögzítés észlelése esetén a Felhasználó kérheti kezelt adatainak helyesbítését. A téves adatot a Társaság legkésőbb 15 munkanapon belül helyesbíti. Ha a személyes adat a valóságnak nem felel meg, és a valóságnak megfelelő személyes adat az a Társaság rendelkezésére áll, a személyes adatot a Társaság helyesbíti. A személyes adatot törölni kell, ha a - kezelése jogellenes - a Felhasználó - az Infotv.-ben meghatározott módon – kéri - az hiányos vagy téves - és ez az állapot jogszerűen nem korrigálható -, feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki - az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt - azt a bíróság vagy az adatvédelmi biztos elrendelte Törlés helyett a Társaság zárolja a személyes adatot, ha a Felhasználó ezt kéri, vagy a rendelkezésre álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené a Felhasználó jogos érdekeit. Az így zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárta. A helyesbítésről, a zárolásról és a törlésről a Felhasználót, továbbá mindazokat értesíteni kell, akiknek korábban az adatot továbbították. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel a Felhasználót jogos érdekét nem sérti. Ha a Társaság a Felhasználó helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 30 napon belül írásban közli a helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait. A helyesbítés, törlés vagy zárolás iránti kérelem elutasítása esetén a Társaság tájékoztatja a Felhasználót a bírósági jogorvoslat, továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulás lehetőségéről. XI. Tiltakozási jog A Felhasználó tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen az Infotv. 21. §-ában foglalt esetekben, ás panaszával a Társasághoz fordulhat. Amennyiben a döntést a Felhasználó nem tartja kielégítőnek, vagy a fenti határidőben nem születik döntés, a Felhasználó a döntés közlésétől, vagy a határidő utolsó napjától számított 30 napon belül bírósághoz fordulhat. Ha a Társaság a Felhasználó tiltakozásának megalapozottságát megállapítja, az adatkezelést - beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is - megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében. XII. A jogellenes adatkezelés A Társaság a Felhasználó adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével másnak okozott kárt köteles megtéríteni. A Felhasználóval szemben a Társaság felel az adatfeldolgozó által okozott kárért is. A Társaság mentesül a felelősség alól, amennyiben bizonyítja, hogy a kárt az adatkezelés körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő. A Társaság nem téríti meg a kárt, amennyiben az a károsult szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartásából származott. XIII. Az adatbiztonság, az adatok tárolása A Társaság a Felhasználó személyes adatait titokként kezeli, azt a Felhasználó beleegyezése nélkül nem adja ki harmadik személynek, kivéve a Társaság által nyújtott szolgáltatás ellátása érdekében, a Társaság alkalmazásában álló futárok részére. Az adatok tárolását a Társaság a kizárólag a Társaság által hozzáférhető virtuális szerveren tárolja. XIV. Egyebek Valamennyi allergén nyomokban előfordulhat az ételeinkben, mindezért felelősséget vállalni nem tudunk. A Honlapra ellátogató Felhasználók és nem regisztrált látogatók számítógépének, egyéb eszközének egyes adatai és IP-címei a Felhasználók látogatásai rögzítésének céljából naplózásra kerülnek. Ezeket az adatokat a Társaság kizárólag statisztikák készítésére használja fel, például annak megállapítása céljából hogy a Honlapot milyen gyakran látogatják a felhasználók és alkalmanként mennyi időt töltenek ott. Az IP-címeket a Társaság semmilyen olyan más adathoz nem köti, amely alapján a Felhasználó személyesen beazonosítható lenne. A Honlap egyes részeinek letöltésekor a Társaság kisméretű, adott esetben személyes adatokat is tartalmazó adatfájlokat (cookie) telepít a Felhasználó számítógépére, egyéb eszközére adatfeljegyzés, a Felhasználó azonosítása és további látogatásainak megkönnyítése céljából. A Felhasználó az internet-hozzáféréshez használt böngészőjében beállíthatja, hogy értesítést kapjon arról, ha a Társaság cookie-t kíván elhelyezni a számítógépén, egyéb eszközén, és a cookie-k küldését bármikor meg is tilthatja. Ugyanakkor a cookie-k el nem fogadásakor egyes oldalak nem működnek tökéletesen, illetve előfordulhat, hogy a Felhasználó nem kap jogosultságot bizonyos adatokhoz való hozzáféréshez. A Honlap megtekintésével a Felhasználó és a Társaság távközlési eszköz útján létesített egymással kapcsolatot, az információ szolgáltatása nyílt hálózaton (internet) történik. Ez a Társaságnál fokozott ellenőrzési és biztonsági követelmények betartását teszi szükségessé. Ennek megfelelően a Társaság az adatvédelmi jog hatályos előírásai szerint törekszik arra, hogy szolgáltatása a technikai szempontok szerint is biztonságosnak minősüljön. Ugyanez a Honlapot elérhetővé tevő szolgáltatóra is vonatkozik, aki a birtokába jutott személyes adatokat és egyéb információkat üzleti titokként köteles kezelni. A Társaság a Felhasználó által, a Honlap igénybe vételével az interneten közzétett információkért mindennemű felelősségét kizárja. Amennyiben a Társaság tudomást szerez arról, hogy a Felhasználó valamely harmadik személy jogait vagy egyébként a jogszabályokat sértő módon a regisztráció során vagy egyébként más személyes adatait adja meg, a Honlapon nyilvánosan hozzáférhető vagy jogellenesen megszerzett személyes vagy annak nem minősülő adatokat harmadik személyes jogait vagy jogszabályt sértő módon használja (pl. spam) vagy egyébként a jelen adatvédelmi szabályokat megszegte, illetve a Honlap használata során kárt okozott, a Társaság megteszi a szükséges jogi intézkedéseket az okozott kár megtérítése, valamint a fenti magatartásokat megvalósító személy jogi úton történő felelősségre vonása érdekében. A Társaság az ilyen esetekben minden tőle telhető segítséget megad az eljáró hatóságoknak a jogsértő személy személyazonosságának megállapítása céljából és felelősségre vonása vonatkozásában. A Honlapon elérhetővé tett és a különböző közösségi oldalakon és egyéb, a Honlapon esetleg található linkeken megosztott tartalmak vonatkozásában a tartalom megosztását lehetővé tevő külső szolgáltatások üzemeltetője minősül a személyes adatok adatkezelőjének, tevékenységére saját felhasználási feltételei és adatvédelmi szabályzata az irányadó, azokért felelősséget a Társaság nem vállal. A Társaság a Honlap működéséhez külső webanalitikai és hirdetés-kiszolgáló társaságokat vesz igénybe, amelyek a Társaságtól függetlenül végzik tevékenységüket A Társaság a Google Inc. Google Analytics és Google Adwords szolgáltatását használja. A Google Inc. cookie-kat és web beacont (web jelző) használ információgyűjtés céljából, valamint annak érdekében, hogy segítse a Honlap használatának elemzését. A cookie által tárolt információkat (beleértve a Felhasználó IP-címét) a Google Inc. egyesült államokbeli szerverein tárolja. A Google Inc. átadhatja a gyűjtött információkat harmadik felek részére, amennyiben ezt törvény írja elő, vagy az adott harmadik felek a Google Inc. megbízásából feldolgozzák az információkat. A Google Inc. a Google Adwords remarketing keretében olyan, a látogatókat nyomon követő cookie-kat helyez el a Felhasználók készülékén, amelyek a Felhasználók online magatartását figyelik, és amelyek alapján a Google Inc. a felhasználói magatartáson, érdeklődési körön alapuló reklámot tesz számukra elérhetővé más weboldalakon. A nyomon követő cookie lehetővé teszi a Google Inc. számára a Felhasználó azonosítását egyéb weboldalakon is. A Google Inc. „Adatvédelmi irányelvei” a http://www.google.hu/intl/hu/policies/privacy/ honlapon érhető el. A Google Inc. weboldalán a Google Inc. adatokkal kapcsolatos tevékenységéről és a cookie-k letiltásáról, a hirdetések személyre szabásáról további hasznos információk találhatóak az alábbi honlapon: http://www.google.com/intl/hu/policies/privacy/ads/. A web beacon visszautasítására nincs lehetőség. XV. Hírlevél A Honlapon történő hírlevél feliratkozás esetén az alábbi adatok kerülnek a Társaság által rögzítésre: név, illetve e-mail cím. Az adatkezelés célja a hírlevelek megküldése a Társaság által a Felhasználók részére, a Honlapon keresztül nyújtott szolgáltatás elősegítése érdekében. A hírlevelekben kerülnek tájékoztatásra a hírlevélre regisztrált felhasználók a következő héten megrendelhető ételekről, akciókról, stb. Az adatkezelés jogalapja a Felhasználó hozzájárulása (hírlevél feliratkozás), mely a hírlevélre történő feliratkozással történik. Az adatkezelés időtartama az utolsó hírlevél megnyitásától számított 2 év, kivéve amennyiben a hírlevélre regisztrált felhasználó leiratkozik a hírlevélről, melyre a hírlevelekben található linken van lehetősége. XVI. Jogorvoslati lehetőségek A Felhasználó a személyes adatainak kezelésével kapcsolatos vélt jogsérelem esetén, a Budapest Környéki Törvényszékhez fordulhat vagy vizsgálatot kezdeményezhet a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (1024 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C., ugyfelszolgalat@naih.hu, +36-1-3911400, www.naih.hu). Budapest, 2016. január 27.


Dokumentumok

ÁSZF

Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek

(ÁSZF)

 

Bevezetés, jogi közlemény

 

Kérjük, amennyiben felhasználója kíván lenni oldalunknak, illetve megrendelője a cégünknek figyelmesen olvassa el a jelen Általános Szerződési és Felhasználási Feltételeinket (a továbbiakban: ÁSZF) és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásunkat és rendeljen tőlünk, amennyiben annak rendelkezéseit kötelezőnek elfogadja magára nézve.

 

A jelen honlapot (a továbbiakban: Honlap) és a Honlapon online módon rendelhető rendszeres étel szolgáltatást (a továbbiakban: Szolgáltatás) a KitchenBox Hungary Kft. (a továbbiakban: Szolgáltató) fejleszti és működteti. A Honlap az internet hálózatán www.dietbox.hu alatt érhető el. A Honlap használatának megkezdésével valamennyi felhasználó (a továbbiakban: Felhasználó) ráutaló magatartással és az első megrendelés alkalmával a megfelelő négyzet bejelölésével is elfogadja a jelen ÁSZF-ben lentebb meghatározott valamennyi szerződési és felhasználási feltételt, szabályt. Amennyiben az ÁSZF-ben foglalt feltételekkel nem ért egyet, úgy kérjük a Honlapot elhagyni szíveskedjen. A Honlap használata kizárólag ezen feltételeknek és szabályoknak megfelelően történhet. Amennyiben a szerződési, felhasználási és a szintén a Honlapon megtalálható adatvédelmi feltételeit a Szolgáltató a jövőben módosítja, a változásokat a Honlap nyitóoldalán megfelelően közzéteszi és a módosításra a Felhasználók figyelmét felhívja.

 

1. A Szerződés létrejötte, jogi jellege

 

1.1)      Amennyiben a Felhasználó – a jelen ÁSZF-ben lentebb részletezettek szerint – először rendeli meg a Honlapon található szolgáltatást, úgy a Felhasználó, mint megrendelő és a Szolgáltató, mint szállító között, elektronikus úton – azaz nem írásban kötött – magyar nyelvű adásvételi keretszerződés (a továbbiakban: Szerződés) jön létre, a Szolgáltatásra vonatkozóan. A megkötendő szerződés nem kerül rögzítésre, nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal.

 

1.2)      A Szerződés az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: Ektv.) szerinti információs táradalommal összefüggő szolgáltatás igénybe vételére irányuló szerződésnek, valamint a Polgári Törvénykönyről szóló 2013. évi V. törvény XVI. Fejezete (Az elektronikus úton történő szerződéskötés különös szabályai) (a továbbiakban: Ptk) szerint kötött szerződésnek minősül. A Szolgáltató által nyújtott Szolgáltatás a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet hatálya alá nem tartozik, tekintettel annak 2. § -ának l) pontjára.

 

1.3)      A Szerződés – az elektronikus úton, az ÁSZF-ben lentebb részletezettek szerint történő első megrendeléssel és annak késedelem nélküli visszaigazolásával, kizárólag elektronikus formában, az ÁSZF-ben magyar nyelven megfogalmazott feltételekkel kerül megkötésre, az nem minősül írásba foglalt Szerződésnek, nem kerül rögzítésre, utóbb nem is férhető hozzá és nem kereshető vissza, a Szolgáltató magatartási kódexnek nem vetette magát alá.

 

 

2. A szerződő felek

 

2.1)      A Szerződést megkötő szerződő felek: a Szolgáltatást megrendelő Felhasználó (a továbbiakban: Megrendelő) és a Szolgáltató.

 

2.2)      A Szolgáltató adatai:

 

 • teljes cégnév:                            KitchenBox Hungary Korlátolt Felelősségű Társaság
 • rövidített név:                             KitchenBox Hungary Kft.        
 • székhely:                                    4484 Ibrány, Hősök tere 2-4.
 • fióktelep:                                    1138 Budapest, Révész utca 27.      
 • adószám:                                   25457557-2-15          
 • cégjegyzékszám:                       15-09-083204
 • nyilvántartó cégbíróság:             Nyíregyházi Törvényszék Cégbírósága
 • szerződés nyelve:                       magyar
 • egyéb online kapcsolat:              hello@dietbox.hu
 • telefonos elérhetőség:                +36 70 944 82 35

 

A Szolgáltatás működésével, megrendelési és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk! Kérjük, hogy további információkért látogasson a Honlapon található Gyakran Ismételt Kérdések menüpontra.

 

3. A Szerződés tartalma, tárgya, a vételár

 

3.1)      A Szolgáltatás

 

            A Szolgáltatásra vonatkozó adásvételi keretszerződés a felek között, a Megrendelő első rendelésével és annak a Szolgáltató általi késedelem nélküli visszaigazolásával jön létre. A Szolgáltatás a jelen ÁSZF-ben rögzítettek szerint rendelhető meg. A Szolgáltatás tárgyát képezik a felek között létrejött adásvételi keretszerződés hatálya alatt teljesített megrendelések. A megrendelések teljesítése során a Szolgáltató részéről egy dobozban adott ételek elkészítéséhez szükséges alapanyagok és az adott ételek elkészítéséhez szükséges receptek (az étel elkészítéséhez szükséges alapanyag és annak receptje a továbbiakban együttesen: Megrendelés) kerülnek házhozszállításra, a Megrendelő megrendelésének megfelelően, a Megrendelő által megjelölt szállítási címre, az előre megjelölt kiszállítási napokon. Egy rendelési napon minimum 1 darab Megrendelés szükséges.

 

            A Megrendelőnek csak az első rendelés során kell kiválasztania az ételeket és a kiszállítási napot. Tekintettel arra, hogy a Megrendelő preferenciái beállításra kerülnek az első megrendelést követően, nincs szükség arra sem, hogy kiválassza a Megrendelő a következő szállítási napon kért (minimum 1 darab) Megrendelést, mivel a rendszer azt automatikusan kiválasztja neki. Természetesen az automatikusan kiválasztott (minimum 1 darab) Megrendelés módosítására van lehetőség, azonban az nem kötelező. Amennyiben valamely szállítási napon nem kívánja a Megrendelő a (minimum 1 darab) Megrendelést, úgy a profilján kérheti az adott szállítási nap(ok)ra, vagy határozatlan időtartamra a Szolgáltatás szünetelését. A Szolgáltatás igénybevétele bármikor folytatható. Amennyiben a Megrendelő a Szolgáltatást nem szünetelteti vagy nem ugorja át a következő szállítási napot a profilján, akkor a korábbi preferenciáknak megfelelő összetételű és mennyiségű Megrendelése leadottnak minősül.

 

3.2)      A Szerződés alapján a Szolgáltató köteles az adott darab számú (minimum 1 darab) Megrendelést az ÁSZF-ben lentebb részletezettek szerint a Megrendelőnek átadni, a Megrendelő pedig az adott darab számú (minimum 1 darab) Megrendelést átvenni.

 

3.3)      Az egyes Megrendelések pontos, részletes leírását, tulajdonságait a Honlap tartalmazza. Ezen túlmenően, a Szolgáltató a fentebb részletezett elérhetőségein is tájékoztatást ad.

A Honlapon megjelenített képek illusztrációként szerepelnek, így eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben. A Szolgáltató nem vállal felelősséget az esetleges eltérésekért.

 

3.4)      A megrendelt darabszámú (minimum 1 darab) Megrendelésre vonatkozóan megjelenített ár magyar forint pénznemben meghatározott bruttó ár, azaz tartalmazza a jogszabályban előírt – jelenleg 27% mértékű – általános forgalmi adót (áfát), valamint a csomagolási költséget, illetve a házhozszállítás díját is.

 

3.5)      AZ EGYES (MINIMUM 1 DARAB) MEGRENDELÉS KISZÁLLÍTÁSÁT MEGELŐZŐEN, A RENDELÉSEK LEZÁRÁSAKOR (AZAZ A SZÁLLÍTÁSI NAPOT MEGELŐZŐ 2. NAPON 12H-KOR) A REGISZTRÁCIÓ SORÁN MEGADOTT BANKKÁRTYÁJÁRÓL AUTOMATIKUSAN LEVONÁSRA KERÜL AZ ADOTT  DARABSZÁMÚ (MINIMUM 1 DARAB) MEGRENDELÉS ÖSSZEGE. ÖN AZ ELSŐ MEGRENDELÉSSEL JÓVÁHAGYJA ÉS FELHATALMAZZA A SZOLGÁLTATÓT, HOGY AZ EZT KÖVETŐ MEGRENDELÉSEK KISZÁLLÍTÁSÁT MEGELŐZŐEN A RENDELÉS LEZÁRÁSAKOR, AZ ADOTT (MINIMUM 1 DARAB) MEGRENDELÉS ÁRÁT A BANKKÁRTYÁJÁRÓL LEVONJA. VEGYE FIGYELEMBE, HOGY AMENNYIBEN A SZOLGÁLTATÁST NEM SZÜNETELTETI, VAGY NEM UGORJA ÁT A KÖVETKEZŐ SZÁLLÍTÁSI NAPOT, AKKOR A KORÁBBI PREFERENCIÁKNAK MEGFELELŐ MENNYISÉGŰ (MINIMUM 1 DARAB) MEGRENDELÉS LEADOTTNAK MINŐSÜL ÉS ENNEK MEGFELELŐEN A BANKKÁRTYÁJÁRÓL AUTOMATIKUSAN LEVONÁSRA KERÜL AZ ADOTT DARABSZÁMÚ (MINIMUM 1 DARAB) MEGRENDELÉS ÖSSZEGE. AMENNYIBEN A BANKKÁRTÁYJÁN AZ ADOTT (MINIMUM 1 DARAB) MEGRENDELÉS FEDEZET HIÁNYÁBAN NEM ELÉGÍTHETŐ KI, ÚGY A SZOLGÁLTATÓ JOGOSULT A TARTOZÁS KIEGYENLÍTÉSÉIG A SZOLGÁLTATÁST SZÜNETELTETNI, ÍGY A KÖVETKEZŐ SZÁLLÍTÁSI NAPI MEGRENDELÉS KISZÁLLÍTÁSÁT MEGTAGADNI. A KISZÁLLÍTÁS A TARTOZÁS KIEGYENLÍTÉSÉT KÖVETŐEN FOLYTATÓDIK.

 

3.6)      A számla megküldése elektronikusan történik, a fizetést követő 24 órán belül, a Megrendelő e-mail címére.

 

4. A megrendelés, visszaigazolás, a megrendelés szüneteltetése

 

4.1)      A Szolgáltatás igénybevételére a Megrendelő a Honlapon elvégzett regisztrációt követően válik jogosulttá. Az első megrendelés a Honlapon lehetővé tett elektronikus úton, a lentebb részletezett módon történik.

 

4.2)      Az első megrendelés lépései:

 

 1. Kattintson a Főoldalon a „MENÜ”-re. Válasszon minimum 1 darab Megrendelést (minimális rendelési tétel) a receptjeink közül. A választható receptek (Húsételek, Vegetáriánus, Diétás lebontásban) a Honlap bal oldalán találhatóak. A kijelölt recept megjelenik a Honlap jobb oldalán található listában.
 2. Ezt követően a Honlap jobb oldalán jelölje ki, hogy hány főre kívánja ételeinket megrendelni.
 3. Jelölje ki, hogy mely napra vonatkozik a megrendelés (szerda vagy péntek). Lehetősége van már az első megrendelésnél mind a két napra vonatkozó rendelését leadni.
 4. A fentieket követően kattintson a „FOLYTATÁS” gombra.
 5. Megjelenik a megrendelés következő pontja „SZEMÉLYES ADATOK”. Kérjük adja meg e-mail címét, nevét, telefonszámát, jelszavát. Majd kattintson ismét a „FOLYTATÁS”  gombra.
 6. Megjelennek Ön előtt a „SZÁLLÍTÁSI INFORMÁCIÓK”. Kérjük adja meg címét (utca, házszám), városát, irányítószámát, ha szükséges cégnevét, valamint megjegyzéseit. Majd kattintson ismét a „FOLYTATÁS” gombra.
 7. Megjelennek a „FIZETÉSI INFORMÁCIÓK”. Kérjük adja meg a bankkártyája számát, a bankkártya tulajdonosának a nevét, a lejárat dátumát, a kártya biztonsági számát, továbbá a számlázási adatait, amennyiben azok eltérnek a szállítási adataitól.
 8. Ugyanezen lépésnél, amennyiben Általános Szerződési Feltételeinkkel egyetért, illetve tudomásul veszi, hogy a szolgáltatásunk fizetési kötelezettséggel jár, úgy kérjük jelölje be a mellettük található négyzeteket. Ezt követően kattintson a „MEGRENDELÉS” gombra.

 

            A Megrendelő valamennyi lépésnél az adatbeviteli hibákat a Honlap jobb oldalán található „MEGVÁLTOZTATOM” gombbal módosíthatja.

 

            A megrendelésről a Megrendelő részére késedelem nélkül visszaigazolás kerül megküldésre, az általa megadott e-mail címre.

           

Az első rendeléssel Ön jóváhagyja, hogy mindaddig amíg nem szünetelteti vagy ugorja át a következő szállítási napra vonatkozó (minimum 1 darab) Megrendelést, úgy az ételek folyamatosan érkeznek az Ön részére a kiválasztott szállítási napokon. A megrendeléseit bármikor jogosult – akár egyetlen megrendelési napra, vagy hosszabb időre is - szüneteltetni a Megrendelő és bármikor jogosult ismét újból rendelni. Kérjük vegye figyelembe, hogy amennyiben nem adja le rendelését a szerdai kiszállítási napra vonatkozóan legkésőbb a szerdát megelőző hétfő 12:00 óráig, míg a pénteki kiszállítási napra vonatkozóan legkésőbb a pénteket megelőző szerda 12:00 óráig, és nem is szünetelteti a rendeléseit, úgy a profiljának megfelelő (minimum 1 darab) Megrendelés megküldésre kerül az Ön részére. Ha a megrendelés leadására, vagy szüneteltetésére a fenti időpontot követően kerül sor, a megrendelés, vagy a szüneteltetés kezdete, az azt követő kiszállításra vonatkozóan kerül feldolgozásra.

 

4.3)      Az első rendelést követően a további megrendeléseknél nincsen szükség ismételten megadnia személyes, szállítási vagy fizetési adatait, mivel a rendszer azokat rögzíti. Kérjük vegye tudomásul, hogy amennyiben a rendelését nem adja le a következő rendelési napra és nem szünetelteti a megrendelését, úgy a korábban megadott preferenciáknak megfelelő (minimum 1 darab) Megrendelés kerül megküldésre az Ön részére. Az egyes megrendelések kiszállítását megelőzően, a rendelések lezárásakor (azaz a szállítási napot megelőző 2. napon 12:00-kor a regisztráció során megadott bankkártyájáról automatikusan levonásra kerül az előző megrendelés során megadott (minimum 1 darab) Megrendelés összege.

 

            A Szolgáltató által a Honlapon üzemeltetett rendszer a megrendelésekre vonatkozóan értesítéseket, továbbá abban az esetben, amennyiben a rendelését nem szüneteltette és nem is adott le megrendelést, úgy a rendszer részére figyelmeztetést küld, hogy a (minimum 1 darab) Megrendelés érkezik a részére, az általa korábban beállított időpontban.

 

5. A szállítás, átvétel

 

5.1)      A (minimum 1 darab) Megrendelés házhozszállítás útján, a megfelelő csomagolásban kerül megküldésre futár útján a Megrendelőnek, a megrendelés során megadott szállítási címre. A (minimum 1 darab) Megrendelés átvétele a szállítási napokon, kérésének megfelelően, vagy délelőtt 8-12 óra között, vagy délután 16-20 óra között lehetséges.

            Amennyiben nem tartózkodik az Ön által megjelölt időintervallumban a szállítási címen és nem jelölt meg valamilyen más személyt vagy helyszínt az átadásra, úgy a (minimum 1 darab) Megrendelése az ajtaja előtt kerül elhelyezésre.

 

6. Az elállás

 

6.1)     A (minimum 1 darab) Megrendelésében található étel alapanyagok megfelelő hűtött tárolás mellett, 48 óráig biztonságosan eltarthatóak. Az ettől eltérő tárolás a termékek csomagolásán kerül megjelölésre.

 

6.2)      Tekintettel arra, hogy étel alapanyagaink gyorsan romló terméknek minősülnek,     így a természetüknél fogva vissza nem szolgáltathatóak, így a Megrendelő a              elállásra nem jogosult.

 

7. A Honlap felhasználásának feltételei,

szerzői jogvédelem, felelősség

 

7.1)      A Honlap megjelenítésére, működésére és fenntartására vonatkozó műszaki, grafikai, szoftveres és egyéb (például az oldalak formai és tartalmi felépítésével, a tartalmi elemek elnevezésével, színelrendezésével kapcsolatos) megoldások, a Honlapon feltüntetett, felhasznált adatok, információk, ikonok, logók, védjegyek, domain nevek és egyéb megjelölések a Magyarországon hatályos jogszabályok és nemzetközi szerződések és egyezmények által biztosított keretek között jogvédelemben részesülnek és azok tekintetében minden vagyoni jog kizárólag a Szolgáltatót illeti.

 

7.2.)     A Honlapon elérhető tartalom eltérő megjelölés vagy utalás hiányában a Szolgáltató szellemi alkotását, illetve szerzői jogvédelmet élvező művét képezi, és a Szolgáltató külön kifejezett írásbeli engedélyének hiányában kizárólag a vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően használható fel. Az ilyen felhasználás kizárólag magáncélból történhet, és jövedelemszerzés vagy jövedelemfokozás célját közvetlenül és közvetett módon sem szolgálhatja. A magáncélú felhasználás körében a Megrendelő– az online hozzáférésen túl – kizárólag azok egyes részeinek az általa az internet-hozzáféréshez használt számítógépe, egyéb eszköze merevlemezén történő rögzítésére vagy kinyomtatására jogosult, de kifejezetten nem jogosult az adott tartalom így többszörözött részének az újrafelhasználására, terjesztésére, bármilyen eszközzel és/vagy formában történő másolására, átvételére, adatbázisban történő tárolására, letölthetővé tételére, a tartalom kereskedelmi forgalomba történő hozatalára sem ellenérték fejében, sem anélkül.

 

7.3)      A Honlap tartalmának a fentieken túlnyúló többszörözéséhez, másolásához vagy ezzel kapcsolatban framek használatához (vagy egyébként a Honlap tartalmának harmadik személyek által részben vagy egészben történő saját tartalomként történői feltüntetéséhez, más webhelyekre beillesztéséhez) a Szolgáltató nem járul hozzá. Kivétel ez alól a Honlap bármely elemének hivatkozások (linkek) útján történő elérhetővé tétele, mindaddig amíg a Honlap valamelyikére mutató linket tartalmazó weboldalon (linkelő weboldal) a harmadik személy felhasználó közvetlenül a Honlap mutató link mellett jól láthatóan elhelyezi a Honlap nyitóoldalára (www.dietbox.hu), mint az adott link megjelölt forrására mutató linket is, és ezen link megfelelő működéséről, hozzáférhetőségéről folyamatosan gondoskodik.

A Szolgáltató elhatárolódik azoktól az esetektől, amikor a Honlap bármely felületére mutató internetes hivatkozásokat jogsértően működtetett, vagy obszcén tartalmú, illetve másokat sértő internetes oldalakon helyezik el, és ezzel ártanak vagy árthatnak a Honlap hírnevének és érdekeinek. A Honlap minden ilyen esetben jogosult ezzel szemben fellépni és többek között az ebből származó kárának megtérítését vagy a jogsértő állapot megszüntetését követelni.

 

7.4)      Az Ektv. rendelkezéseivel összhangban, a Szolgáltató nem ellenőrzi az általa hozzáférhetővé tett információk tartalmát és nem keres olyan tényeket vagy körülményeket, amelyek jogellenes tevékenység folytatására utalnak. A Honlapon megjelenő információk, adatok, feltételek kizárólag tájékoztatásul szolgálnak, azok teljességéért a Szolgáltató felelősséget nem vállal.

A Szolgáltató nem tartozik felelősséggel azokért az esetlegesen bekövetkező károkért, veszteségekért, költségekért, amelyek a Honlap használatából, annak használatra képtelen állapotából, nem megfelelő működéséből, üzemzavarából, az adatok arra jogosulatlan személy vagy személyek által történő megváltoztatásából keletkeznek, illetve amelyek az információtovábbítási késedelemből, számítógépes vírusból, vonal- vagy rendszerhibából, vagy más hasonló okból származnak.

 

7.5)      A Honlap felhasználásának feltételeit rögzítő szabályok megsértése esetén az Szolgáltató haladéktalanul megteszi a jogsérelem vagy jogszabálysértés által szükségessé tett jogi lépéseket, vagyis polgári jogi igények esetén peres, peren kívüli vagy nemperes eljárást kezdeményezhet, szükség esetén megindítja az Ektv.-ben szabályozott értesítési és eltávolítási eljárást, bűncselekmény gyanúja esetén feljelentést tesz, egyéb esetben értesíti az ügyben hatáskörrel rendelkező hatóságot és az eljáró szervekkel együttműködik.

 

VIII. Egyebek

 

8.1)     Az esetleges vitás kérdések elsősorban a felek között békés, tárgyalásos úton kerülnek rendezésre. Amennyiben tárgyalásos úton nem lehetséges a jogvita rendezése, a felek a Polgári Perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvény rendelkezéseit tekintik irányadónak a bíróság hatáskörére és illetékességre. A jelen Általános Szerződési Feltételekkel kapcsolatos panaszokkal Ön a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz fordulhat.

8.2) Ételeink gluténtartalmú terméket, tejterméket, tojást, dió- és mogyoróféléket, szóját, zellert, halat és tenger gyümölcseit, szezámmagot, mustárt, kén-dioxidot tartalmazó alapanyagot felhasználó üzemben készülnek. Diagnosztizált lisztérzékenység, táplálékallergia és -intolerancia esetén saját felelősségre rendeljen!

 

8.2)     A jelen ÁSZF 2014. december 4. napjától annak visszavonásáig érvényes.

 

Budapest, 2016. január 27.

 

                                                                                                KitchenBox Hungary Kft.

                                                                                                Szolgáltató

 

 

 


Mi van a dobozban?

Minden egy egészséges és finom vacsora elkészítéséhez pontosan kimérve annyi főre amennyire készíted

Friss zöldségek

Legjobb minőségű húsok és halak

Minden más alapanyag kimérve, ami szükséges a recepthez

Könnyen követhető receptkártya

Mutasd az ételeket!