Egészséges és finom ételek
különleges étrendekhez!

Személyes életmódváltásom története

Hogy őszinte legyek, hosszú út vezetett odáig, mire elértem azt a testi-lelki harmóniát, amit most megélhetek. Igen kalandos volt az elmúlt pár évem étkezés szempontjából... Mindig is imádtam enni, kisebb koromban legszívesebben nutellát ettem volna tojásos nokedlivel és egy kis szalonnával... :-) Vagyis finoman szólva is mindenevő voltam, és nagyobb mennyiségek elfogyasztása sem okozott gondot... Néhány évvel ezelőtt kezdődtek a gondok, állandóan fájt a gyomrom, savam volt, nehezen emésztettem meg az elfogyasztott ételeket, és a közérzetem sem volt az igazi. Nyilván néhány kiló felesleg is volt rajtam. Sajnos a gyomortükrözésig jutottam, ahol kiderült, hogy be van gyulladva a gyomrom, refluxom van, és mindezt különböző gyógyszerekkel szerették volna orvosolni. Ekkor döntöttem úgy, hogy saját kezembe veszem az irányítást, és nem fogok 20 évesen bogyókat szedni minden étkezés után (helyett...), hanem kipróbálom, hogy milyen az, ha olyan tápanyagokat juttatok a szervezetembe, amik a hasznomra válnak, és az egészségemet szolgálják. Persze nem titkolt szándékom volt a fogyás is... Az elején ez kapta a legnagyobb hangsúlyt, és utólag már látom, ez bizony hiba volt...

Természetesen nem volt könnyű a váltás, és sok fázisa volt, mire eljutottam a mostani verzióig. Sajnos időnként igen szélsőséges dolgokba is belecsúsztam. Kipróbáltam az összes divatos fogyókúrát, diétás bogyót, italokat, porokat, éheztettem magam, szóval mindenen átmentem, amin a legtöbb hozzám hasonló gondokkal küzdő ember. Nem baj, ezeknek is meg kellett történnie ahhoz, hogy ma eggyel tapasztaltabban segíthessem a hozzám fordulókat.
Szép lassan persze kialakult egy jól működő rendszer, megtaláltam az egyensúlyt, és beláttam, hogy szélsőséges módon nem lehet hosszú távú eredményeket elérni. A legfontosabb pillér a rendszeresség kialakítása, valamint a cukor és a fehérliszt teljes megvonása volt, igazából ez az a két dolog, amire tényleg semmi szükségünk nincs, és számtalan káros hatásuk van mind egészségügyi, mind fogyás szempontjából. Én személy szerint tejterméket is nagyon ritkán fogyasztok, szerintem ez is hozzájárult a refluxom megszűnéséhez. Eleinte sokkal szigorúbb voltam magammal, kb. egy évig paleo étrend szerint étkeztem, majd idővel elkezdtem kicsit tágítani a határokat, de persze csak az egészséges kereteken belül.

A sport is nagy szerepet kapott ebben az egész folyamatban, anélkül ma már nem is érezném jól magamat a bőrömben. Az életmódváltás kezdetekor itt is kicsit túlzásba estem, manapság heti kb. 3 alkalommal végzek valamilyen intenzív testedzést, ami nem csak a súlymegtartáshoz, de a lelki békémhez is nagyban hozzájárul.

Hiszem, hogy igazán csak úgy lehet testileg és lelkileg is egészségesen és energikusan létezni a bőrünkben, ha nem a folyamatos önsanyargatással, éhezéssel és sóvárgással telnek a napjaink, és nem lemondások tömkelegének éljük meg az életmódváltást, hanem egy új, és nagyon izgalmas világ felfedezésének. Ma már látom, hogy igazából új életem kezdődött, amit mára nagyon megszerettem. Imádom kipróbálni a különleges alapanyagokat, elkészíteni és megkóstolni az egészséges finomságokat, sőt, mára teljesen természetessé vált, hogy más alapanyagok és ételek találhatóak a konyhámban, mint néhány évvel ezelőtt.
A legfontosabb igazából az, hogy megtaláld a saját egyensúlyodat, azt a pontot, ahol jól érzed magadat a bőrödben, és el tudod fogadni, meg tudod szeretni magadat. A legjobb érzés az, hogy az én kezemben van a kontroll, és egy jó ideje már a saját bőrömön tapasztalhatom, hogy egy kis tudatossággal elérhető az, hogy mi irányítsuk a testünkben végbemenő folyamatokat, ami idővel sokszorosan megtérül.

Pontosan emlékszem, hogy mennyi rémes percet okozott az újabb és újabb értelmetlen diéták követése, az összevissza evés, számtalan újrakezdés, majd a terveim és céljaim kudarcba fulladása, az ennek köszönhető rapszodikus hangulatingadozások és folyamatos önbizalomhiány. Igazából egy végtelennek tűnő szélmalomharc volt az egész. Nagyon remélem, hogy sikerül minél több embert elindítani egy új úton, ahol sokkal jobban érezheti magát a bőrében!

Mit kapsz az
életmód program
keretein belül?

Többszöri személyes konzultáció táplálkozási tanácsadóval

Személyes igényeidnek, lehetőségeidnek megfelelő, hosszútávú étrend

DietBox vacsoradobozok

Életmódváltásod, fogyásod aktív nyomon követése és segítése